Erste & Steiermärkische Bank

Banka posluje na nacionalnoj razini i pokriva gotovo sva područja Hrvatske mrežom od trenutno 119 poslovnica i 360 bankomata, opslužujući oko 600.000 klijenata.

Djelatnost poduzeća:
Financijsko poslovanje (Bankarstvo, Osiguranje, Fondovi, Leasing, … )

Erste & Steiermärkische Bank d.d., Rijeka formirana je 1. kolovoza 2003. spajanjem Riječke banke d.d. Rijeka i Erste & Steiermärkische Bank d.d. Zagreb.

Obje banke prije spomenutog spajanja imale su značajnu ulogu na hrvatskom financijskom tržištu. Riječka banka sa 50-godišnjom tradicijom u bankarstvu predstavljala je vodeću banku grada Rijeke, Primorja i Istre. Erste & Steiermärkische Bank d.d. Zagreb nastala je 2000. godine spajanjem triju uspješnih regionalnih hrvatskih banaka: Bjelovarske, Trgovačke i Čakovečke banke.

Erste & Steiermärkische Bank d.d., Rijeka u svom je poslovanju prvenstveno usmjerena na građanstvo te male i srednje poduzetnike, no istodobno također i na svoje tradicionalne velike partnere s kojima posluje u regijama gdje je snažno prisutna - Rijeci, Zagrebu i Bjelovaru. Banka se posebno ističe inovativnošću i brigom za klijente, pri čemu permanentno radi na proširenju usluga i proizvoda za klijente kao i stalnom podizanju razine kvalitete usluge. Tako je, primjerice, Erste & Steiermärkische Bank d.d., Rijeka u prosincu 2005. godine, prva u Hrvatskoj svojim klijentima ponudila uslugu mobilnog bankarstva pod nazivom Erste mBanking i time se uvrstila među vodeće zemlje u Europi i svijetu koje pružaju mogućnost kompletnog obavljanja financijskih transakcija putem mobilnih telefona.

Poslovanje unutar Erste Bank grupe, s čvrstim osloncem u austrijskim partnerima i većinskim dioničarima - Erste Bank iz Beča i Steiermärkische Bank iz Graza, osigurava Erste & Steiermärkische banci dodatnu sigurnost i povjerenje kod klijenata, što predstavlja temelj uspješnog bankarskog poslovanja.

Erste - logo


http://www.erstebank.hr

Jadranski trg 3a
51000 Rijeka

tel: + 385 (0)62 37 5000
fax: + 385 (0)62 37 6000

Kontakt osoba:

Ime Prezime
e-mail: erstebank@erstebank.hr